
In ceea ce priveste obezitatea, diabetul si bolile de inima rata de incidenta este in crestere in fiecare an, consumatorii sunt in cautare de alternative pentru a inlocui zaharul traditional, deoarece provoaca cele mai multe dintre aceste probleme.[banner group=’stevia-banner’]
Eritritul, xilitul si stevia sunt de asemenea inlocuitori de zahar care au beneficii majore de sanatate.
Dar ce sunt inlocuitorii de zahar?
Pe multe dintre ambalajele produselor cum ar fi apa de gura, siropul de tuse, guma de mestecat, veti observa ca contin componente scrise ce au terminatia „ol”. Aceste ingrediente sunt inlocuitori de zahar care se gasesc in mod natural in multe fructe si legume si componente fibroase.
Eritritol– se gaseste de multe ori in guma de mestecat, reduce aparitia si formarea cariilor dentare. Spre deosebire de multi alti alcooli de zahar , eritritolul nu provoaca diaree chiar daca este consumat in cantitati mari.
Xilitol– Zaharul de mesteacan, de asemenea poate preveni aparitia cariilor dentare, motivul pentru care multi medici stomatologi il recomanda.[banner group=’xilit-eritrit-banner’] Zaharul de mesteacan ajuta la asimilarea mineralelor si intareste smaltul dintilor. Xilitolul contine mai putine calorii decat zaharoza, dar mai multe decat eritritolul. Initial, cu toate acestea, acesta poate provoca diaree si balonare pana cand corpul se obisnuieste cu el.
Stevia– nu provoaca un raspuns glicemic cand este ingerata fiind chiar buna pentru diabetici si pentru cei cu diete controlate avand zero calorii. Nu promoveaza formarea cariilor dentare, facand produsul ideal pentru copii deoarece are un PH stabil si nu fermenteaza.