Ficatul este unul dintre organele vitale ale corpului vital pentru că elimină toxinele din organism și conține o rezervă energetică care poate fi folosită în caz de nevoie, între momentul în care ți se face foame și consumul mîncării. Însă atunci cînd este expus substanțelor nocive el este afectat și nu mai funcționează normal. Există o serie întreagă prin care poți ajuta ficatul să se regenereze, mai ales că o face destul de repede: hidratare suficientă, consumul multor legume și sucuri detoxifiante. Unul dintre aceste sucuri este prezentat mai jos.
Ingrediente
- jumătate de litru de apă fiartă şi răcită
- 6 lămîi
- o bucată de ghimbir de aproximativ 2 cm
- 4 căţei de usturoi
- 4 frunze de mentă
- 3 linguri de ulei de in
- 3 grapefruit
- puțin chimen
Indicaţiile rețetei
Stoarce bine lămîile şi grapefruitul, taie usturoiul şi ghimbirul mărunt, pune-le într-un bol şi adaugă apa peste conținut. Lăsa-le să stea în apă un sfert de oră apoi adaugă toate ingredientele în blender şi amestecă bine. Mai departe e suficient să torni într-un pahar și să bei.
Grapefruitul şi lămîia sînt bogate în vitamina C, usturoiul și ghimbirul conțin de asemenea o serie de antioxidanți puternic care întăresc sistemul imunitar şi menţin ficatul sănătos. Uleiul de in este bogat în acizi graşi Omega-3 care au mai multe efecte benefice importante pentru sănătate, printre care sprijinirea funcţiei detoxifiante a ficatului.