Iarna este sezonul răcelilor și a gripei, perioadă în care fiecare încearcă să se încălzească cît mai bine și să evite orice șansă de îmbolnăvire. Uneori nu reușești, iar următoarea săptămînă devine foarte neplăcută pe măsură ce organismul luptă împotriva infecției, iar refacerea poate fi uneori chiar și mai îndelungată. Pentru a grăbi acest proces de vindecare și de refacere a resurselor energetice ale organismului poți căuta soluții naturale – unele sînt foarte eficiente.
Sucul realizat din fructe de soc (se pot păstra foarte bine la congelator o perioadă îndelungată de timp, dar poți să-l realizezi și din fructe uscate), ghimbir și miere este foarte eficient pentru combaterea răcelii și refacerea organismului, iar pentru a-l obține ai nevoie de: o ceaşcă de fructe de soc, două ceşti de apă, două linguri de ghimbir proaspăt, curăţat şi tăiat, o ceaşcă cu alcool 40%, o ceaşcă cu miere naturală (fără îndulcitori suplimentari), un borcan de 250 de ml, sticle mai mici pentru a distribui conţinutul.
Pentru a obține acest suc amestecă apa, ghimbirul și fructele de soc într-o tigaie mare, fierbe-le la foc redus apoi lasă să scadă nivelul apei pentru 20 de minute. Presează rezultatul obținut și zdrobește-l ca pe piureul de cartofi într-un borcan de 250 de ml, adaugă o ceașcă de miere și una de alcool pentru a conserva mai bine produsul rezultat. Agită bine borcanul (de preferabil cu capacul pus, pentru a nu pierde conținutul) pînă ce lichidul se omogenizează bine. Apoi, în final, împarte produsul în caserole mai mici – le poți păstra în congelator pînă la 6 luni.
Se recomandă să iei două linguri din acest amestec la fiecare oră, cel mult 5 zile, la primul semn de răceală sau gripă, cînd ai nasul înfundat, durere în gît sau febră.