zahar-de-mesteacan

Zahărul de mesteacăn a fost dezvoltat de chimiștii francezi și germani în anii 1890. Atunci au apărut și primele discuții despre xylitol, însă s-au format concluzii despre acest compus abia în al doilea Război Mondial. Producția pe scară largă a xylitolului coincide cu descoperirea avantajelor dentare și diabetice din anii 1970. Îndulcitorul este derivat din xylan (polizaharide), care se găsește în pereții celulelor din mesteacăn și fag.

Frunzele de mesteacăn au de asemenea și efecte bactericide și diuretice. Sunt potrivite pentru tratarea durerilor reumatice, pietrelor la rinichi și a calcurilor biliari. Ajută în aceeași măsură la scăderea nivelului de colesterol în sânge. Fiind un zahăr natural, acesta poate fi consumat în diferite cantități. Astfel puteți îndulci ceaiul, cafeaua sau diferitele produse de panificație, fără să vă gândiți că poate avea efecte nedorite. Este de asemenea ideal atât pentru adulți cât și pentru copii sau persoanele diabetice. Femeile însărcinate pot să-l folosească fără nicio problemă și este foarte bun pentru restabilirea digestiei.

Experții susțin că dacă alegem să consumăm zahăr de mesteacăn, nu riscăm să ne confruntăm cu durerile dentare cauzate de carii. În același timp, este un bun remediu pentru ameliorarea problemelor dentare deja existente. Este benefic pentru rigiditate, densitate și conținutul de minerale ale oaselor.
Observațiile științifice au subliniat de asemenea că femeile care alăptează și consumă zahăr de mesteacăn, împiedică dezvoltarea bacteriilor care cauzează cariile dentare la copii. Astfel, copiii lor nu se vor confrunta cu probleme legate de dinți.

Zahărul de mesteacăn restabilește echilibrul acido-bazic în organism și este un element important al stilului de viață sănătos. Fiind un alcalin slab, are un impact benefic pe tot parcursul ciclului digestiv. Peste 8% din populația europeană suferă de constipație. Aceasta vine odată cu slăbirea și deteriorarea sistemului imunitar. Utilizarea xylitolului îmbunătățește activitatea intestinală în mod natural și este un puternic antibiotic natural.xilit-zahar-de-mesteacan-naturcity

Un alt beneficiu care vine la pachet cu acest zahăr, este faptul că ajută la producerea de colagen și contribuie la o mai bună absorbție de vitamina B. Redă elasticitate pielii și oferă tenului o strălucire specifică tinereții.

Avem beneficii și cu siguranță am găsit cu toții motivul pentru care merită să începem să folosim zahărul de mesteacăn, motiv pentru care tot ce trebuie să faceți este să începeți să-l folosiți pentru o viață sănătoasă și lipsită de probleme.