Te-ai obişnuit să mănînci tot felul de bunătăţi, dar ai acumulat deja prea multe kilograme în plus şi ai nevoie să scapi de ele? Multe dintre curele de slăbire la modă îţi spun că ar trebui să faci nişte sacrificii, să renunţi la nişte mîncare sau anumite tipuri de alimente, să faci foarte mult efort fizic, să consumi chestia aia la ora cutare şi numai în anumite condiţii, etc. Dar tu nu vrei să renunţi la pizza cea delicioasă, pastele cele săţioase sau orezul cel bun şi pufos (ca să dau doar cîteva exemple) şi condimentele care le însoţesc, chiar dacă ele îţi pot afecta simţitor silueta. Ei bine, ar fi bine să ştii că poţi să ţii cură de slăbire şi să te bucuri de toate aceste alimente şi gustul a cărui simplă amintire te face să salivezi.
Cea mai simplă metodă este să incluzi în regimul alimentar zilnic proteine, grăsimi sănătoase şi fibre pe motiv că ele ajută la eliminarea într-un ritm mai lent a zaharurilor din sînge, la alungarea senzaţiei de foame şi la scăderea glutenului din organism după ce le consumi.
Pentru a scădea glutenul din organism e indicat să alegi hrană cît mai puţin procesată, eventual preparată la foc redus, să consumi fructe şi legume proaspete (sau eventual fructe deshidratate), atunci cînd mănînci mulţi carbohidraţi adaugă un avocado (fruct bogat în grăsimi bune) mesei. Adăugarea de suc de roşii, cidru de măr sau lămîie la paste sau pizza le schimbă gustul în ceva mai bun şi, în plus, neutralizează glutenul din acestea. Nu uita să incluzi și conopida în aluatul pentru pizza, nu doar este mai bună, dar scade și nivelul carbohidraților.
Iar dacă preferi să consumi în continuare desertul obișnuit (prăjitura sau tortul) nu uita să mănînci după și ceva bogat în proteine, cum ar fi brînza de capră, pentru a împiedica ca nivelul de insulină din sînge să devină prea mare. Important este ca nici mîncarea să nu fie prea multă: trebuie să consumi prin efortul fizic obișnuit cel puțin atîtea calorii cîte acumulezi prin mîncare.