Într-o lume industrializată ca cea în care trăim ajungem să intrăm în contact cu o mulțime de substanțe mai mult sau mai puțin sănătoase pentru organismele noastre. Metalele precum mercurul, uraniul, cadmiul și aluminiu sînt adevărate toxine care pot produce sau contribui la probleme grave de sănătate, și îți intră în organism pe mai multe că (alimentație sau apă, contact cu pielea, plombe sau aerul respirat).
Este greu să fii atent la fiecare respirație și fiecare contact pe care-l faci, sau la fiecare ingredient de pe etichetele produselor de la magazin, iar eliminarea tuturor materialelor potențial periculoase din plombele vechi se poate dovedi chiar mai greu decît atît. Dar poți face cîteva chestii ușoare pentru a fi sigur că metalele toxice nu se depozitează în organismul tău vreme îndelungată: alege cît mai des fructe și legume în întregime naturale (adică fără tratamente potențial periculoase pentru tine), consumă sucuri de legume și fructe în locul sucurilor carbogazoase din comerț, adaugă în alimentație suplimente precum chlorella și / sau spirualina, fă sport constant (exerciții fizice intense) și du-te la saună pentru a-ți grăbi eliminarea toxinelor prin transpirație.
Un suc de legume eficient în acest sens dacă e consumat dimineața este realizat din: o sfeclă roșie mică, două tulpini apio, o mînă de spanac, un castravete mediu, o jumătate de lămîie, o legătură pătrunjel, 2 cm rădăcină de ghimbir și, opțional, semințe de chia. Pentru început se spală bine ingredientele și apoi se storc prin presare la rece, un blender sau un robot de bucătărie. Dacă consistența este prea mare (sucul rezultat este prea gros) adaugă un pahar de apă și streacă-l. Dacă folosești și semințele de chia adaugă-le la final și lasă-le la înmuiat cam 10 minute – conținutul mare de fibre le dă o consistență gelatinoasă. Gelul obținut absoarbe toxinele din tractul digestiv și le elimină cînd îți faci necesitățile.