Vara este una dintre cele mai bogate perioade ale anului cînd vine vorba de alimente: acum se coc fructele, ai la dispoziţie toate legumele autohtone, e suficient doar să dai iama prin grădină sau prin magazinul alimentar şi să-ţi ceea ce-ţi place cel mai mult. Se spune că micul dejun ar trebui să fie una dintre cele mai consistente mese ale zilei, dar este bine să ştii că şi că poţi să dai jos cîteva kilograme suplimentare, de grăsime de care nu ai nevoie, dacă îţi combini eficient alimentele de la micul dejun.
Legumele și fructele sînt bogate în antioxidanți, substanțele considerate esențiale pentru eliminarea grăsimii acumulete în organism, așa că este bine să le consumi mai ales dimineața. Însă pentru a slăbi este importantă să le combini în anumite felurim nu oricum: de exemplu, nu combina alimentele bogate în carbohidrați cu alimente bogate în proteine pentru că numărul de calorii este prea mare.
Uite, aici ai cîteva sugestii de alimente pe care le poți combina fără probleme:
- Cel mult 100 de grame de ovăz integral cu 50 de grame de iaurt degresat și jumătate de măr tăiat bucatele.
- Cel mult 3 ouă fierte, fără pîine, și apoi o jumătate de grapefruit.
- Bea o cană de lapte cald, dar fără cereale, și 100 de grame de caju mărunțit.
- Cîte cireșe, pepene galben sau verde, dar și roșii, vrei în fiecare dimineață. Aceste fructe consumate pe stomacul gol intensifică organismul și elimini mai ușor toxinele.
Un mic dejun echilibrat poate conține pește (fie fiert, fie prăjit) pe care-l consumi fără a-l combina cu alimentele bogate în carbohidrați. Fiind carne, peștele conține proteine.