Adică acea componentă a prăjiturilor pe care o are aproape oricine în bucătărie. Și da, tocmai folosirea ei are rezultate destul de eficiente asupra durerilor ascuțite în spate și gît, ducînd la disparița lor în aproximativ o săptămînă, dar pentru asta trebuie să o consumi pe cale orală, nu să o aplici pe piele în zona dureroasă. Atunci cînd urmezi un tratament de 30 de zile poți să elimini durerea suficient de bine pentru a nu reapărea prea curînd: pentru asta ai nevoie de 150 de grame de praf de gelatină, iar în fiecare seară dizolvă 5 grame de gelatină într-un sfert de cană de apă rece. Amestecă și agită rezultatul obținut pentru a se omogeniza totul, lasă gelatina peste noapte, pînă la micul dejun, pentru a fi pregătită de consum. Cînd amestecul se transformă în jeleu consumă-l înainte de a servi micul dejun.
Tratamentul cu gelatină, este folosit de multe ori pentru a opri dureri acute de spate și de gît, dar nu-l urma mai mult de o lună – după cele 30 de zile fă o pauză, oferă-i organismului posibilitatea de a reveni la modul de acțiune obișnuit. Poți repeta acest tratament doar dupa jumătate de an.
Consumul acestui amestec de gelatină îmbunătățește metabolismul și funcționarea creierului, ajută la creșterea sănătoasă a părului și unghiilor, ”lubrifiază” articulațiile și oprește durerile severe de gît și spate.