În timpul verii salatele de fructe și legume, în care pui de-a valma morcovi, ardei, ceapă, spanac sau roșii (toate tăiate mărunt) și cîte o frunză de salată verde sînt foarte la modă: toată lumea le caută și le consumă la greu. Însă nu de puține ori ele sînt consumate și în restul anului de fiecare dată cînd apare ocazia datorită importurilor și a solariilor ce produc și în extrasezon. Crezi că aceste ingrediente sînt de ajuns sau mai vrei să pui și altceva?
Concluzia unui studiu recent realizat la universitatea Purdue, SUA, spune că este indicat să adaugi cîte un ou sau două (în funcție de preferințe) la salatele din fructe și legume pe care le faci. De preferabil ouăle să fie fierte pentru a te bucura mai bine de gustul și nutrienții acestor salate: cercetătorii consideră că oul crește valoarea nutritivă a ingredientelor, iar aportul mai mare al nutrienților liposolubili (carotenoizi) din legume ajută la diminuarea inflamațiilor. În plus, oul este suficient de sațios pentru a alunga senzația de foame pentru o perioadă mai mare de timp.
De obicei legumele sînt bogate în acești nutrienți liposolubili, niște antioxidanți cu rol de eliminare a toxinelor și grăsimilor din organism.