
Ingredientul zahăr, în ultima perioadă, devine din ce în ce mai greu de folosit. Cercetările făcute de experți au constatat că dacă alegem să consumăm mult zahăr, există mari șanse să ne alegem cu diverse afecțiuni. Zahărul este așadar inamicul nostru. Având în vedere că doza zilnică recomandată este de aproximativ 50 de grame este destul de complicat să ne rezumăm doar la această cantitate. Astăzi, din ce în ce mai multe alimente conțin zahăr, de la cafeaua de dimineață, până la pâinea pe care o mâncăm la masa de prânz, toate conțin acest îndulcitor, motiv pentru care este destul de greu să măsurăm cantitatea pe care o consumăm.
Printre cele mai frecvente afecțiuni care apar în urma consumării excesive de zahăr sunt obezitatea, hipertensiunea, diabetul și evident, problemele cardiace. Zahărul se poate obține din extract de sfeclă albă, trestie sau sirop de fructoză. Zahărul rafinat este format dintr-o moleculă de glucoză și o moleculă de fructoză, astfel combinația dintre aceste două molecule duce la crearea unui compus nociv, otrăvitor.
Care ar putea fi soluțiile pentru a evita îmbolnăvirea și bineînțeles, cum putem reduce consumul excesiv de zahăr? Cele mai recente date arată că 35 de milioane de persoane mor anual din cauza acestor afecțiuni. La nivel mondial, numărul de persoane obeze este cu mult mai mare decât numărul de persoane subnutrite. Aceste statistici îngrijorătoare ne-au făcut să alegem să vorbim despre variantele pe care le avem pentru a înlocui zahărul. Începem discuția prin a vă prezenta îndulcitorul Eritritol (http://www.bioplanetshop.ro/eritrit-indulcitor-natural/256-eritritol-indulcitor-natural-naturcity.html) care este un îndulcitor fără calorii. Capacitatea lui de îndulcire este de 70% și este un extras din plante, în special din porumb. Este recomandat pentru persoanele cu diabet, pentru cei care fac cură de slăbire și pentru cei care au nevoie de un antioxidant bio.
Eritrit îndulcitor natural Ocso este un substituent natural care se aseamănă cu zahărul și este extras din pere și struguri. Zaharurile sunt amestecate cu apă și apoi lăsate la fermentat în mod natural. Produsul rezultat este recomandat diabeticilor, se poate utiliza în curele de slăbire și nu produce carii.
Un produs care deja începe să câștige teren din ce în ce mai mult este Xilit-Zahăr de Mesteacăn Naturcity. Acesta nu permite formarea de carii, ajută la menținerea sănătății sistemului respirator și este eficient în tratarea contra candidozei, menținerea sănătății pielii. Rămânem la același ingredient, Xilitul și vorbim în continuare despre Zahărul de mesteacăn Xilit (100% Xylitol), acesta nu este un îndulcitor artificial, ci un carbohidrat cu structură cristalizată, un compus organic ce se regăsește în fibrele multor fructe, legume și ciuperci. Este ideal pentru cei care doresc să-și curețe sistemul respirator, pentru cei care urmează cure de slăbire și pentru cei care suferă de diabet. Acest îndulcitor poate fi folosit în ceaiuri, cafele sau chiar în copturi.
Încheiem seria recomandărilor cu Îndulcitorul Stevie Sanct Bernhard nu promovează formarea cariilor dentare, fiind un produs indicat și pentru copii. Acesta poate fi folosit pentru copt și gătit și este de 350 de ori mai dulce decât zahărul.
O viață cumpătată vă poate aduce doar beneficii. Bucuria de a-ți crește copilul sănătos sau liniștea cu care puteți mânca o ciocolată, nu trebuie să fie doar o frază din basmele pentru copii. Astăzi putem să ne delectăm cu toate dulciurile fără să ne temem că ne punem în pericol sănătatea.