În funcţie de dieta zilnică, necesităţile energetice şi stres (unii oameni au tendinţa de a mînca constant cînd sînt stresaţi) există tendinţa de ”a ronţăi” cîte ceva între mese, de a lua cîte un aperitiv care să alunge un pic senzaţia de foame. Consistenţa acestui aperitiv face diferenţa între ceva bun, ceva ce-ar putea fi de ajutor chiar şi în cazul unei diete, sau o greşeală ce nu face decît să ducă la acumularea de kilograme suplimentare.
Recomandarea de azi, chipsurile de mere şi scorţişoară, este o gustare ideală în toate situaţiile – chiar şi atunci cînd eşti la o cură de slăbire. Este dulce, îţi oferă saţietate, iar merele şi scorţişoara au fiecare beneficii asupra sănătăţii organismului: merele sînt bogate în pectine, adică nişte fibre care ajută la diminuarea colesterolului tău, iar scorţişoara stimulează metabolismul şi favorizează eliminarea grăsimii din organism.
Cum prepari chipsurile de mere cu scoţişoară
Pentru exemplul nostru vom folosi 3 mere mari şi un plic de scorţişoară în formă de pulbere, dar dacă nu eşti la dietă poţi adăuga două linguri de zahăr vanilat (tot pudră). De asemenea, cantitățile pot varia pentru a-ți face pe plac, ție și celor cu care împarți chipsurile. Aprinde cuptorul și lasă-l să se încălzească, taie merele în felii foarte subțiri cu o răzătoare prevăzută cu lamă de feliat. Tapetează o tavă cu hîrtie de copt și așează feliile de mere lăsînd o oarecare distanță între ele. Presară deasupra lor scorțișoară (și eventual zahăr vanilat) după dorință, apoi introdu merele la cuptor pentru o oră. După o jumătate de oră întoarce-le pe cealaltă parte, iar la finalul celor 60 de minute mai lasă-le 10 minute cu focul dat tare pentru ca feliile de măr să devină crocante.
De asemenea, poți să încerci să fazi fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară.