budinca mic dejun varaBudinca de chia şi căpşuni este delicioasă, n-are zahăr dar conține mulți nutrieți și poate fi consumat în orice perioadă a anului.

Despre semințele de chia se știe că sînt foarte bogat în vitamine și minerale și previn o serie de afecțiuni: consumate ca gustări între mese sau ca desert ele reduc nivelul colesterolului rău, reglează tranzitul intestinal și te ajută să scapi de kilogramele suplimentare de grăsime. Căpșunile conțin zaharuri naturale, ca majoritatea fructelor, și carbohidrați și au la rîndul lor rol în scăderea colesterolului rău și eliminarea țesutului adipos.

Ingredientele necesare pentru două porții:  500g căpșuni proaspete, 3 linguri de seminţe de chia, 3 linguri de cremă de cocos, 3 linguri de îndulcitor natural (de exemplu: stevia, miere sau sirop de agave), o jumătate de linguriţă pudră de vanilie sau semințele de la o jumătate baton de vanilie, chipsuri de cocos pentru decor.

Amestecă bine căpșunile pînă se transformă într-o pastă omogenă și apoi adaugă restul ingredientelor: îndulcitorul natural (după gust, pentru a-l face cît de dulce vrei), crema de cocos care merge foarte bine cu căpșunile, semințele de chia și pudra de vanilie. Amestecă bine cu o lingură, iar după vreo 20-30 de minute semințele de chia se transformă într-un gel deosebit ca gust și aspect. După aceea poți să presari chipsurile de cocos deasupra bundincii înainte de servire.