Este vorba de acea hrană sățioasă care (de obicei) nu îngrașă – cel puțin atîta vreme cît nu exagerezi și nu te îndopi cu mîncare de fiecare dată cînd ai ocazia. Consumîndu-le ajuți organismul să facă rost de nutrienții și vitaminele de care are nevoie, dar nu într-o cantitate suficient de mare pentru a o depozita sub forma rezervelor de grăsime.
Avocado este un fruct pur și simplu delicios, o adevărată sursă de grăsimi bune (o jumătate de avocado furnizează 10 grame de grăsimi bune și împiedică acumularea grăsimii în jurul taliei). Mai mult: încetinește digestia și viteza cu care se golește stomacul, menținînd senzația de sațietate ceva mai mult timp.
Năutul (humusul) și boabele de fasole conțin suficiente proteine pentru a-și da sațietate repede și ceva mai mult timp. În plus, năutul scade pofta de a consuma popcorn, chipsuri și mîncare gătită în oraș la ”fast-food”.
Merele fac parte din fructele care conțin pectină, o substanță care încetinește natural digestia și dă sațietate. Tocmai de aceea două sau trei mere la cină, în loc de desert, sînt de-a dreptul excelente – vei consuma mai puține calorii și îți întîrzie apariția senzației de foame.
Iaurtul grecesc intră în categoria lactate, unul dintre cele mai bune pentru că are o cantitate dublă de proteine și mai puțin zahăr decît iaurtul obișnuit. Iar sațietatea crește odată cu consumul de proteine din lapte, așa că poți consuma acest tip de iaurt dimineața la micul dejun, între mese sau seara, după cină, ca o gustare.