Fiecare reacţionează în felul lui specific cînd vine vorba de stres: unii oameni stresaţi trebuie să se forţeze sau să fie forţaţi să mănînce în asemenea situaţii, alţii nu se pot abţine să nu înghită ceva de fiecare dată cînd au ocazia. Se poate spune că mîncarea şi stresul nu fac tocmai casă bună, dar nutriţioniştii spun că asta depinde şi de tipul de hrană pe care o consumi: unele alimente au efect calmant, reducînd sau chiar eliminînd stresul în unele situaţii fericite (deşi de cele mai multe ori e nevoie şi de alte demersuri în acest sens, precum somn odihnitor şi exerciţii fizice).
Avocado este un fruct ce conţine grăsimi bune în cantităţi mari, genul de grăsimi saturate care reduc tensiunea arterială și te ajută să rămîi atent și productiv atunci cînd ești stresat.
Asparagusul este bogat în acid folic, o substanță foarte eficientă și benefică în timpul unei perioade foarte stresante. Așa că apucă-te să ronțăi asparagus în loc de alte chestii nesănătoase.
Tărîţele de ovăz îmbunătăţesc producţia de serotonină, acel hormon ”al fericirii” care calmează organismul și care te face bine. Iar în diminețile în care te așteaptă un examen sau foarte multă muncă nu uita să consumi un bol plin cu tărîțe de ovăz, de preferabil cu niște fructe și miere.
Carnea de curcan conţine triptafan, un aminoacid care duce la eliberarea de serotoninei.
Afinele sînt bogate în vitamina C şi o serie de alți antioxidanţi, adică substanțe care calmează creierul şi protejează organismul de stres.